Choď na obsah Choď na menu
 


Tekvicové pokušenie

Jeseň bez tekvice je ako zima bez snehu. Nič smutnejšie a tragickejšie ma totiž pri pomyslení na toto ročné obdobie bez tejto výnimočnej zeleniny ani len nenapadne. A v kombinácií s krémovým rizotom si ju môžeme vychutnať ešte vo výnimočnejšej verzii. 

Ingrediencie:

150 gramov neuvarenej ryže

500 gramov maslovej tekvice (môžeme použiť aj tekvicu Hokkaido)

100 gramov syrokrému 

soľ, čierne mleté korenie, zelerová vňať

Na ozdobenie: Eidam syr

 

Postup:

1. Ryžu uvaríme na približne 80%.

2. Tekvicu pokrájame, na drobné kúsky a pridáme s trochou vody k už variacej sa ryži. Osolíme, okoreníme a pridáme zelerovú vňať.

3. Keď bude ryža aj s tekvicou dostatočne uvarená, odstavíme ju z plynu a dôkladne premiešame.

4. Ku zmesi pridáme syrokrém a opäť premiešame.

5. Podávame ešte horúce s kôpkou nastrúhaného syra.