Tekvicové pokušenie
Jeseň bez tekvice je ako zima bez snehu. Nič smutnejšie a tragickejšie ma totiž pri pomyslení na toto ročné obdobie bez tejto výnimočnej zeleniny ani len nenapadne. A v kombinácií s krémovým rizotom si ju môžeme vychutnať ešte vo výnimočnejšej verzii.
Ingrediencie:
150 gramov neuvarenej ryže
500 gramov maslovej tekvice (môžeme použiť aj tekvicu Hokkaido)
100 gramov syrokrému
soľ, čierne mleté korenie, zelerová vňať
Na ozdobenie: Eidam syr
Postup:
1. Ryžu uvaríme na približne 80%.
2. Tekvicu pokrájame, na drobné kúsky a pridáme s trochou vody k už variacej sa ryži. Osolíme, okoreníme a pridáme zelerovú vňať.
3. Keď bude ryža aj s tekvicou dostatočne uvarená, odstavíme ju z plynu a dôkladne premiešame.
4. Ku zmesi pridáme syrokrém a opäť premiešame.
5. Podávame ešte horúce s kôpkou nastrúhaného syra.